Waterkerssoep en brood van de Veldkeuken
Vegetarisch, Vegan, Snel klaar, Voorgerecht, Lunch, Bijgerecht
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram Frieslander aardappelen
- 1 stuks meergranen desembrood
- 1 zak waterkers
In Huis
- 1 stuks sjalot
- 800 ml water
- 1 blokje groentebouillon
- snufje nootmuskaat
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bereid de bouillon voor. Snipper de sjalot en schil en snij de aardappel in kleine blokjes. Fruit zachtjes een paar minuten in een soeppan.
- Bak het brood ca. 10 minuten in de oven.
- Voeg de waterkers bij de sjalot en laat al omscheppend slinken. Voeg de bouillon toe. Laat ca. 8 minuutjes zachtjes koken totdat de aardappels gaar zijn. Pureer met een staafmixer of blender tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en een snuf nootmuskaat.
- Serveer de soep met het brood.