Waterkerspesto
Vegetarisch, Bijgerecht
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 50 gram boerderijkaas pikant
- 75 gram waterkers
In Huis
- 40 gram pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- 80 ml oljifolie (mild & extra vierge)
- kneepje citroensap (mag uit flesje)
Recept stappen
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Pas op: ze kunnen snel aanbranden! Laat even afkoelen.
- Rasp de kaas.
- Hak de knoflook grof – let op, als er een groen loofje zit, verwijder deze dan. Pureer de pijnboompitten, kaas, knoflook, waterkers en de olijfolie (liefst half extra vierge, half milde) tot een pesto. Voeg als nodig nog wat olie toe. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
- Serveer bijvoorbeeld als topping over een pasta, salade of smeer op een plak pain au levain blond brood.