Waterkers-wortelpeterseliesoep
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks rode ui
- 400 gram wortelpeterselie
- 100 gram waterkers
In Huis
- 1000 ml kokend water
- olie om te bakken
- 1 teen knoflook
- 2 tl kerriepoeder
- 1.5 blokje groentebouillon
- kneep citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- Zet de waterkoker aan.
- Verwarm olie in een soeppan, snipper de ui en fruit aan. Hak de knoflook grof, voeg toe samen met het kerriepoeder en fruit zachtjes verder.
- Schil de wortelpeterselie en snij in gelijke stukken. Voeg bij de ui en bak even mee. Voeg de aangegeven hoeveelheid water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat zachtjes afgedekt in 10-15 minuten gaar koken.
- Hak de waterkers grof voor de soep (incl. alle stelen).
- Voeg de grof gehakte waterkers bij de bouillon als de wortelpeterselie gaar is. Kook 2 minuten mee, zet het vuur uit en pureer de soep. Breng op smaak met een kneepje citroensap, peper en evt. zout.
- Serveer de soep.