Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Warme aardappelsalade met spekbokking en romige kruidendressing

Vis

  • Totale tijd minuten
Spinazie-broccoli taart met Brabantse Blauwschimmelkaas | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 800 gram roseval aardappelen
  • 2 el bieslook
  • 2 el kervel
  • 2 zakje(s) winterpostelein
  • 3 filet(s) spekbokking

In Huis

  • 150 ml zure room
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Stoom de aardappelen in de schil gaar (in ca. 20 minuten, hangt af van de grootte). Giet af en snijd ze in hapklare stukken. Houd warm.
  2. Meng de zure room met de gesnipperde bieslook en de gesnipperde kervel. Breng op smaak met peper en zout. Schep de room met kruiden door de aardappels.
  3. Beleg een grote platte schaal met wat winterpostelein. Verdeel er de gedresste aardappels over. Verdeel de spekbokkingfilets over de aardappels en bestrooi met wat peper en zout. (let op; de bokking is ook al behoorlijk zout!)