Voorjaarslasagne met raapsteel, andijvie, lente-ui en Doruvael
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 g Lasagnevellen (vers)
- 250 g Doruvael kaas
- 60 g Parmezaanse kaas
- 3 stuk(s) Banaansjalot
- 300 g Andijvie
- 2 bosje(s) Raapstelen
- 3 stuk(s) Lente-ui
In Huis
- 2 teentje(s) Knoflook
- Olie om te bakken
- scheutje(s) Citroensap
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- NB. Je hebt vaker Parmezaan en banaansjalot nodig deze week.
- 1. Verwarm de oven voor.
- 2. Breng een pan water aan de kook en kook daarin de lasagne vellen 3 minuten voor. Giet en spoel af en trek de vellen voorzichtig los.
- 3. Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met lasagne vellen. Bewaar de rest voor straks, je gaat drie lagen maken.
- 4. Snij de andijvie grof en was met behulp van een slacentrifuge. Snipper de sjalot, snij de lente-ui in ringetjes en hak de knoflook fijn.
- 5. Fruit de sjalot zachtjes in wat olie in een grote wok. Voeg de knoflook en de andijvie (eventueel in delen) bij de ui en roerbak tot net geslonken.
- 6. Rasp intussen de Doruvael en de Parmezaan.
- 7. Spoel de raapsteelbosjes goed af en snij alleen de worteltjes (niet de stelen) eraf. Hak grof in vieren. Meng bij de andijvie. Voeg de lente-ui toe. Maak goed op smaak met peper en zout en een scheutje citroensap.
- 8. Bedek de eerste laag lasagne met 1/3 van de groente en 1/3 van de doruvael. Ga door met laagjes maken, eindigend met de groente. Meng het laatste deel van de Doruvael met de Parmezaan. Strooi eroverheen.
- 9. Zet ca. 10 minuten in de oven (met grillstand) totdat de kaas is gesmolten en er een goudbruin korstje op zit.