Volkoren spaghetti met prei en groene kool, cottage cheese en walnootjes
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 2 stengels bleekselderij
- 1 bakje Scandinavische specerijen
- 2 stuks prei
- 200 gram groene kool
- 300 gram volkoren spaghetti (zie tip)
- 120 gram walnotenstukjes
- 1 bosje peterselie
- 2 bakje cottage cheese
In Huis
- olie om in te bakken
- 2 tenen knoflook
- scheut olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Snipper de ui en fruit zachtjes in wat olie in een wok. Snij de bleekselderij in dunne plakjes en bak mee.
- Zet een grote pan water met zout op voor de spaghetti.
- Bak de specerijen mee met de ui. Was de prei grondig en snij in dunne ringen, voeg toe. Snij de groene kool in dunne reepjes. Hak de knoflook fijn. Voeg beide toe en bak stevig aan. Zet het vuur wat zachter en bak 10-15 minuten tot de groenten lekker zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de spaghetti in 8-10 minuten al dente (zie tip). Roer in het begin goed om plakken te voorkomen. Giet af, maar bewaar wat kookvocht.
- Rooster de walnotenstukjes in een droge koekenpan. Voeg, als het begint te kleuren wat zout en olie toe. Laat afkoelen. Hak de peterselie (ook steeltjes) fijn. Breng de cottage cheese op smaak met een scheut olijfolie extra vierge, peper en zout.
- Roer de spaghetti en helft(!) van de cottage cheese door groenten. Warm kort mee. Voeg evt wat kookvocht toe om het wat smeuïger te maken en breng goed op smaak met zout, peper en een flinke scheut olijfolie extra vierge. Verdeel de rest van de cottage cheese, walnootjes en peterselie erover en serveer.
- Goed te weten: In het specerijenbakje (bij 4p) zit: 1 tl piment, 0.5 tl nootmuskaat, en 1 tl kardemompoeder.
- Je hebt meer spaghetti gekregen voor grote eters.