Volkoren pasta met tomaat, koolrabi, courgette, spek en Reade Jutter kaas
Varken
- Totale tijd minuten
![Pasta ovenschotel met tomaat, koolraap, spek en Terschellinger kaas | Maaltijdbox recepten](https://dekrat.imgix.net/uploads/images/recipes/2753-speltpasta-met-koolraap-en-spek-m-549kcal.jpg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=480&q=40&w=960&s=88115f551d28cbae238bc909b4641e0b)
Ingrediënten
In de box
- 2 koolrabi's
- 300 gram spekjes
- 1 courgette
- 1 banaansjalot
- 2 tl tijmblaadjes
- 200 gram cherrytomaatjes
- 150 gram Reade Jutter kaas
In Huis
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram volkoren pasta
Recept stappen
- Zet een pan met water op voor de pasta.
- Schil de koolrabi. Snij in kleine blokjes van 0.5 cm. Snij de courgette in blokjes van ca 1 cm.
- Bak de spekjes zachtjes uit in een droge pan. Snipper de sjalot. Voeg een paar minuten bij het spek.
- Hak de knoflook fijn. Voeg de koolrabi en courgette toe, samen met de knoflook. Bak even goed om en laat een beetje sudderen.
- Rits de blaadjes tijm van de takjes en voeg bij de pan.
- Snij de tomaatjes in stukjes en voeg ook toe. Laat met deksel sudderen totdat de koolraap gaar is, ca. 8-10 minuten.
- Kook intussen de pasta al dente volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verwarm de oven voor op grillstand.
- Snij de kaas in kleine stukjes.
- Voeg de pasta bij de koolrabi als die gaar is en breng op smaak met peper en evt. zout.
- Doe het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met de stukjes kaas. Schuif voor ca. 5 minuten onder de grill zodat de kaas een klein beetje smelt.