Volkoren pasta met romige saus van snijbiet, cherrytomaatjes en Lutjewinkel oude kaas
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 2 stuks puntpaprika
- 300 gram volkoren fusilli (zie tip)
- 200 gram snijbonen
- 400 gram snijbiet
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1 stuks citroenrasp
- 100 gram oude kaas
- 250 ml room
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
Recept stappen
- Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta (of gebruik later de Quooker). Snipper de ui. Verhit olie in een flinke wok of hapjespan. Bak de ui glazig. Voeg wat zout toe.
- Snij de paprika in stukjes en hak de knoflook fijn. Bak mee met de ui.
- Kook de pasta al dente in ca. 10 minuten. Roer in de eerste minuut goed om plakken te voorkomen! En zie tip.
- Zet een pannetje met een laagje water en zout op voor de boontjes. Verwijder het steeltje van de snijbonen en snij in stukjes van ca. 1,5 cm. Kook in ca. 6 minuten gaar.
- Spoel de snijbiet af. Snij de stengels in stukjes en voeg bij de ui en paprika. Snij het blad in repen en hou nog even apart. Halveer de cherrytomaatjes.
- Rasp de citroenschil en de helft van de kaas.
- Voeg het snijbietblad en de tomaatjes toe. Roerbak tot de snijbiet is geslonken en de tomaatjes ietsje zacht zijn geworden. Roer vervolgens de room erdoor en warm mee. Roer ook de snijbonen erdoor wanneer ze gaar zijn.
- Meng als de room warm is de geraspte kaas en citroenrasp erdoor. Check op zout en breng op smaak met flink peper uit de molen. Meng de pasta erdoor, je kan ervoor kiezen niet alles meteen erbij te doen.
- Laat iedereen naar wens nog wat kaas over de pasta raspen.
- Je hebt meer pasta gekregen, handig voor grote eters.