Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Volkoren pasta met gehakt, snijbiet en cherrytomaatjes

Rund, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Volkoren pasta met gehakt, snijbiet en cherrytomaatjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 stuks ui
  • 2 stuks rode puntpaprika
  • 300 gram snijbiet
  • 250 gram gekleurde snoeptomaatjes

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl zout
  • 2 teen knoflook
  • 0.25 tl chilivlokken (optioneel)
  • 300 gram volkoren fusilli
  • naar smaak geraspte oude kaas (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta.
  2. Verhit olie in een flinke wok of hapjespan. Leg het gehakt erin en laat 1 kant goed bruin bakken. Keer om en bak met een spatel rul.
  3. Snipper intussen de ui. Voeg bij het gehakt als het aangebakken is en bak zachtjes mee. Voeg de aangegeven hoeveelheid zout toe.
  4. Snij de paprika in stukjes en hak de knoflook fijn. Bak mee met het gehakt en de ui. Voeg indien gewenst ook wat chilivlokjes toe.
  5. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
  6. Spoel de snijbiet af. Snij de stengels in stukjes en voeg bij het gehakt. Snij het blad in repen en hou nog even apart. Halveer de tomaatjes.
  7. Voeg het snijbietblad en de tomaatjes toe. Roerbak tot de snijbiet is geslonken en de tomaatjes ietsje zacht zijn geworden. Check op zout en peper.
  8. Laat iedereen naar wens pasta en groenten opscheppen. Serveer met wat geraspte oude kaas als je dit in huis hebt.