Volkoren pasta met gehakt, snijbiet, cherrytomaatjes en Lutjewinkel oude kaas
Rund, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram rundergehakt
- 1 stuks ui
- 2 stuks puntpaprika
- 300 gram volkoren fusilli (zie tip)
- 400 gram snijbiet
- 250 gram cherrytomaatjes
- 100 gram oude kaas
In Huis
- olie om te bakken
- 1 tl zout
- 2 teen knoflook
- 0.25 tl chilivlokken (optioneel)
Recept stappen
- Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta.
- Verhit olie in een flinke wok of hapjespan. Leg het gehakt erin en laat 1 kant goed bruin bakken. Keer om en bak met een spatel rul.
- Snipper intussen de ui. Voeg bij het gehakt als het aangebakken is en bak zachtjes mee. Voeg de aangegeven hoeveelheid zout toe.
- Snij de paprika in stukjes en hak de knoflook fijn. Bak mee met het gehakt en de ui. Voeg indien gewenst ook wat chilivlokjes toe.
- Kook de pasta al dente in ca. 10 minuten. Roer in de eerste minuut goed om plakken te voorkomen! En zie tip.
- Spoel de snijbiet af. Snij de stengels in stukjes en voeg bij het gehakt. Snij het blad in repen en hou nog even apart. Halveer de cherrytomaatjes.
- Voeg het snijbietblad en de tomaatjes toe. Roerbak tot de snijbiet is geslonken en de tomaatjes ietsje zacht zijn geworden. Check op zout en peper.
- Laat iedereen naar wens pasta en groenten opscheppen en kaas(**!) eroverheen raspen.
- Je hebt meer pasta gekregen, handig voor grote eters.