Volkoren fusilli met vega reepjes, spinazie, paprika en pittige roomsaus
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram volkoren fusilli
- 1 stuks rode ui
- 1 el rozemarijn
- 2 takjes oregano
- 6 blaadjes salie
- 1 stuks rode peper
- 1 stuks rode paprika
- 300 gram kastanjechampignons
- 2 el kappertjes
- 1 el citroensap
- 300 gram spinazie
- 1 bakje crème fraîche
- 400 gram vega reepjes
- 100 gram oude kaas
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
Recept stappen
- Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta. Kook de volkoren fusilli in 9-10 minuten al dente.
- Snij de ui in halve ringen. Fruit in wat olie in een wok- of braadpan.
- Ris de rozemarijn en oregano. Hak de kruiden (ook de salieblaadjes) en knoflook fijn. Voeg bij de ui.
- Snij de rode peper in ringetjes, voeg toe (incl. de zaadjes als je van pittig houdt).
- Snij de paprika in stukjes. Snij de kastanjechampignons in tweeën of vieren. Bak beide een paar minuten mee.
- Voeg de kappertjes. Roer goed door. Pers de citroen en blus ermee af (let op: je hebt deze week ook citroenrasp nodig!).
- Voeg de crème fraîche en de spinazie (in delen) toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus op een zacht pitje ca. 5 minuten pruttelen. Voeg de pasta toe en roer goed door.
- Bak intussen de vega reepjes in een koekenpan in wat olie in ca. 5 min knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
- Rasp de kaas. Strooi de knapperige vega reepjes en de kaas over de pasta en serveer.