Volkoren fusilli met vega reepjes, spinazie, kastanjechampignons en pittige roomsaus
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram volkoren fusilli
- 1 stuks ui
- 1 el rozemarijn
- 2 takjes oregano
- 6 blaadjes salie
- 1 stuks rode peper
- 1 stuks gele paprika
- 300 gram kastanjechampignons
- 2 el kappertjes
- 300 gram spinazie
- 1 bakje crème fraîche
- 400 gram vega reepjes
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
Recept stappen
- Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta. Kook de volkoren fusilli in 9-10 minuten al dente.
- Snij de ui in halve ringen. Fruit in wat olie in een wok- of braadpan.
- Ris de rozemarijn en oregano. Hak de rozemarijn-, oregano-, en salieblaadjes fijn. Hak ook de knoflook fijn. Voeg alles bij de ui.
- Snij de rode peper in ringetjes, voeg toe (incl. de zaadjes als je van pittig houdt).
- Snij de paprika in stukjes. Snij de kastanjechampignons in tweeën of vieren. Bak beide een paar minuten mee.
- Voeg de kappertjes toe. Roer goed door.
- Voeg de crème fraîche en de spinazie (in delen) toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus op een zacht pitje ca. 5 minuten pruttelen. Voeg de pasta toe en roer goed door.
- Bak intussen de vega reepjes in een koekenpan in wat olie in ca. 5 min knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
- Strooi de knapperige vega reepjes over de pasta en serveer.