Volkoren fusilli met PLNT reepjes, spinazie, paprika en een pittige roomsaus
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 1 el rozemarijn
- 2 takjes oreganoblaadjes
- 6 blaadjes salie
- 1 stuks rode peper
- 300 gram volkoren fusilli (zie tip)
- 2 stuks rode paprika
- 3 el kappertjes
- 400 gram spinazie
- 1.5 bakje crème fraîche
- 2 pakken PLNT reepjes
- 2 stuks lente-ui
In Huis
- olijfolie om te bakken
- 3 teentjes knoflook
- 2 tl gedroogde tijm
- 1 el citroensap (uit flesje)
Recept stappen
- Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta.
- Snij de ui in halve ringen. Fruit in wat olie in een braadpan.
- Ris de rozemarijn en oregano. Hak samen met de salie en knoflook fijn. Voeg met de gedroogde tijm bij de ui als deze glazig is.
- Snij de rode peper in ringetjes, voeg toe (incl. de zaadjes als je van pittig houdt).
- Kook de fusilli gaar in 9-11 minuten (zie tip). Giet af.
- Snij de paprika in dunne reepjes (lengte van de fusilli). Bak een paar minuten mee met de ui.
- Voeg de kappertjes toe aan het mengsel. Roer goed door. Blus af met het citroensap.
- Voeg de spinazie en de crème fraîche toe. Breng op smaak met zout en flink peper. Laat de saus op een zacht pitje 5 minuten smoren.
- Bak intussen de PLNT reepjes in wat olie in ca. 5 min knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
- Hak de lente ui fijn, warm kort mee met de saus. Meng de pasta door de roomsaus en serveer met de knapperige reepjes.
- Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters.