Volkoren fusilli met kruidige tonijn-spinazie-paprikaroomsaus
Vis, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 1 el rozemarijnblaadjes
- 2 takjes oreganoblaadjes
- 6 blaadjes salie
- 300 gram volkoren fusilli (zie tip)
- 2 stuks rode paprika
- 4 blikjes tonijn (op olie)
- 3 el kappertjes
- 400 gram spinazie
- 1.5 bakje crème fraîche
In Huis
- olie om te bakken
- 3 teentje knoflook
- 2 tl gedroogde tijm
- 1 el citroensap (mag uit flesje)
Recept stappen
- Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta.
- Snij de ui in dunne halve ringen. Verwarm olie in een braadpan en fruit zachtjes.
- Ris de rozemarijn en oregano. Hak samen met de salie en knoflook fijn. Voeg met de gedroogde tijm bij de ui als deze glazig is.
- Kook de fusilli gaar in 9-11 minuten (zie tip). Giet af.
- Snij de paprika in dunne reepjes (ongeveer de lengte van de fusilli). Bak een paar minuten mee met de ui.
- Giet de tonijn af, maar bewaar de olie. Voeg de tonijn samen met de kappertjes toe aan het mengsel. Roer goed door. Blus af met het citroensap.
- Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Roer daarna de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout, flink peper en nog wat van de tonijnolie. Laat de saus op een zacht pitje 5 minuten smoren. Voeg de gekookte pasta toe en roer goed door.
- Je hebt extra pasta gekregen voor evt. grote eters.