Volkoren couscous met veldsla, geroosterde wintergroenten en feta crème
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 600 gram gele bietjes
- 400 gram knolselderij
- 300 gram wortel
- 80 gram pompoenpitten
- 1 stuks sjalot
- 250 gram volkoren couscous
- 75 gram veldsla
- 150 gram feta
In Huis
- olie om te bakken
- citroensap (mag uit een flesje)
- 4 teentjes knoflook
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 0.5 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
- 1 el witte wijnazijn
- 4 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de waterkoker aan voor de couscous.
- Schil de bietjes en snij in dunne partjes. Meng met olie, peper, zout en een kneepje citroensap. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif vast in de oven.
- Schil de knolselderij en wortel. Snij in blokjes van 2 cm. Meng met olie, peper, zout. Leg, samen met de knoflook in de schil, naast de bietjes in de oven. Bak 20-25 minuten tot de groenten gaar zijn.
- Rooster de pompoenpitten zachtjes in een droge koekenpan. Laat even afkoelen.
- Snipper de sjalot. Verwarm olie in een kookpannetje en fruit zachtjes. Bak, als de sjalot glazig is, het komijn- en paprikapoeder kort mee. Kruimel het bouillonblokje (0,25 bij 2p) erover. Voeg de couscous (je hebt meer couscous gekregen voor grote eters), en kokende water toe totdat het 1 cm onder staat. Dek af en laat 10 minuten staan.
- Was de veldsla met behulp van een de slacentrifuge. Verwijder eventueel kluitjes.
- Haal de knoflook uit de oven en verwijder de schil. Doe met de feta in het bakje van de staafmixer en maal met ca. ⅔ van de pompoenpitten, citroensap (0,5 el bij 2p), de azijn, olijfolie extra vierge en 1 el water p.p. tot een crème.
- Roer de couscous door met een vork. Meng de veldsla en ca. 1 el (bij 2p) van de crème door.
- Serveer de couscous met de geroosterde groenten en fetacrème. Bestrooi met de rest van de pompoenpitten.