Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Volkoren couscous met veldsla, geroosterde wintergroenten en feta crème

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2025 12 WB VEGA VEGAN volkoren couscous veldsla wintergroenten creme 19220

Ingrediënten

In de box

  • 600 gram gele bietjes
  • 400 gram knolselderij
  • 300 gram wortel
  • 80 gram pompoenpitten
  • 1 stuks sjalot
  • 250 gram volkoren couscous
  • 75 gram veldsla
  • 150 gram feta

In Huis

  • olie om te bakken
  • citroensap (mag uit een flesje)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0.5 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
  • 1 el witte wijnazijn
  • 4 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de waterkoker aan voor de couscous.
  2. Schil de bietjes en snij in dunne partjes. Meng met olie, peper, zout en een kneepje citroensap. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif vast in de oven.
  3. Schil de knolselderij en wortel. Snij in blokjes van 2 cm. Meng met olie, peper, zout. Leg, samen met de knoflook in de schil, naast de bietjes in de oven. Bak 20-25 minuten tot de groenten gaar zijn.
  4. Rooster de pompoenpitten zachtjes in een droge koekenpan. Laat even afkoelen.
  5. Snipper de sjalot. Verwarm olie in een kookpannetje en fruit zachtjes. Bak, als de sjalot glazig is, het komijn- en paprikapoeder kort mee. Kruimel het bouillonblokje (0,25 bij 2p) erover. Voeg de couscous (je hebt meer couscous gekregen voor grote eters), en kokende water toe totdat het 1 cm onder staat. Dek af en laat 10 minuten staan.
  6. Was de veldsla met behulp van een de slacentrifuge. Verwijder eventueel kluitjes.
  7. Haal de knoflook uit de oven en verwijder de schil. Doe met de feta in het bakje van de staafmixer en maal met ca. ⅔ van de pompoenpitten, citroensap (0,5 el bij 2p), de azijn, olijfolie extra vierge en 1 el water p.p. tot een crème.
  8. Roer de couscous door met een vork. Meng de veldsla en ca. 1 el (bij 2p) van de crème door.
  9. Serveer de couscous met de geroosterde groenten en fetacrème. Bestrooi met de rest van de pompoenpitten.