Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Volkoren conchigliette met linzen, zomerse groenten en groene kruiden

Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Volkoren conchigliette met linzen zomerse groenten en groene kruiden | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 250 gram peen
  • 1 stuks groene peper
  • 1 stuks courgette
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 6 stuks tomaten
  • 300 gram volkoren conchigliette
  • 15 gram peterselie
  • 10 gram munt
  • 2 stuks lente-ui
  • 1.5 pot linzen

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el rode wijnazijn
icon package

Recept stappen

  1. Breng een ruime pan water met zout aan de kook voor de pasta.
  2. Verwarm olie in een koekenpan of wok. Snipper de ui en fruit zachtjes. Schil en snij de peen in dunne halve maantjes, voeg toe. Hak de knoflook en groene peper fijn, voeg toe. Snij de courgette in kleine blokjes, bak een paar minuten op hoog vuur mee.
  3. Maak ruimte in het midden van de pan en fruit de eerst de tomatenpuree een minuutje aan. Blus af met de rode wijnazijn. Snij de tomaten in stukjes. Voeg toe en laat ca. 10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Kook de conchigliette al dente in 7-8 minuten. Giet af.
  5. Hak de peterselie en muntblaadjes fijn.
  6. Snij de lente ui (ook het groen) in dunne ringetjes. Giet de linzen af. Warm beide even mee met de groenten. Breng goed op smaak met peper en zout.
  7. Meng de pasta (zie tip) voorzichtig door de groenten en garneer met de peterselie en munt.
  8. Begin met wat minder pasta zodat je de groente-pasta verhouding zelf kan bepalen.