Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Vitello tonnato met een zomerse pastasalade

Kalf

  • Totale tijd minuten
Vitello tonnato pastasalade | Maaltijdbox recept

Ingrediënten

In de box

  • 240 gram kalfsrollade/vitello
  • 1 stuks courgette
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 300 gram volkoren fusilli
  • 80 gram zomerpostelein
  • 1.5 blikje tonijn
  • 2 el kappertjes

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 4 el mayonaise
  • 1 el citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta. Haal het vlees uit de koeling zodat het straks iets minder koud is.
  2. Snij de courgette in stukken van ca. 1-2 cm. Bak in een wok (zie tip 1) in wat olie stevig aan tot ze begint te bruinen. Snij intussen de cherrytomaatjes doormidden. Voeg als je dat lekker vindt bijv. de helft daarvan ongesneden een paar minuten bij de courgette tot ze net openspringen. Bestrooi met peper en zout.
  3. Kook de pasta al dente in 7 minuten. Giet af en besprenkel met wat olie.
  4. Maak in een slabak een dressing van de balsamicoazijn, mosterd, geperste knoflook, olijfolie extra vierge, peper en zout. Voeg de tomaatjes, courgette en pasta toe.
  5. Verwijder indien gewenst de dikste stelen van de zomerpostelein en hak grof. Was met behulp van een slacentrifuge. Voeg op het laatst bij de pastasalade.
  6. Maak de tonnato. Doe de tonijn (met een deel van het vocht, bewaar de rest eventueel voor later) in een hoge maatbeker. Voeg de mayonaise en het citroensap toe en pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat tonijnvocht.
  7. Leg de vitello/kalfsrollade op een grote schaal. Verdeel de tonnato erover en garneer met de kappertjes (zie tip 2). Serveer met de pastasalade.
  8. 1. Je kunt de courgette ook in ovenschaal met olie, peper en zout onder de grill bereiden, heel erg lekker maar kost net wat meer tijd. Schep wel tussentijds om om verbranden te voorkomen. 2. Overgebleven tonnato smaakt heerlijk op een toastje bij de borrel!