Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Visstukjes met Beemster Valery aardappeltjes en palmkool-wortel salade

Vis

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram visstukjes
  • 800 gram Beemster Valery aardappels
  • 200 gram palmkool
  • 2 stuks gele wortel
  • 150 gram yoghurt
  • 10 gram peterselie

In Huis

  • olie om in te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • naar smaak citroensap (mag uit flesje)
  • 0.5 tl knoflookpoeder
  • 3 el mayonaise
  • 2 tl Dijon mosterd
  • 1 el citroensap (mag uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Dep de visstukjes droog met keukenpapier. Hak de knoflook fijn. Meng in een kom olie, de knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder, zout, peper en citroensap. Marineer de visstukjes in dit mengsel en zet opzij.
  3. Halveer de Beemster Valery aardappels. Meng met olie, knoflookpoeder, zout en peper in een grote kom tot ze gelijkmatig bedekt zijn. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de oven ca. 30 minuten.
  4. Verwijder het taaie deel van de palmkoolbladeren en snij in zo dun mogelijke sliertjes. Schil en rasp de wortel. Doe in een slakom en voeg wat zout toe. Kneed een minuut lang met je handen, dan worden de groenten lekker zacht.
  5. Maak een dressing van yoghurt, mayo, mosterd, citroensap en peper. Meng bij de gemasseerde groenten. Hak de peterselie fijn en roer door de groenten. Check nog een keer op zout.
  6. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gemarineerde visstukjes in ca. 5 min al omkerend gaar.
  7. Serveer de aardappeltjes met de salade en visstukjes.
  8. Goed om te weten: de visstukjes zullen één of meer van de volgende vissoorten bevatten: kabeljauw, heilbot, koolvis, scholfilet.