Visstoof met pompoen, tomaten, Ras el Hanout en koriander
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Uien
- 800 g Pomodori tomaten
- 800 g Pompoen
- 4 filet(s) Zwarte koolvis
- 1 handje(s) Korianderblad
In Huis
- 2 teentje(s) Knoflook
- om te bakken Olie
- 5 g Ras el hanout
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Hak de knoflook en snipper de ui. Hak de tomaten in grove stukken. Fruit de ui en de knoflook in een beetje olie, voeg de tomaten toe, warm goed door en voeg de Ras El Hanout en een scheutje water toe. Dek af en zet het vuur laag.
- Snij intussen de pompoen doormidden, snij in smalle parten, verwijder de zaden, schil met een dunschiller en snij in blokjes van ca. 1.5 cm.
- Voeg de pompoen toe aan de tomaten, breng weer aan de kook en laat afgedekt verder pruttelen.
- Snij als de pompoen bijna gaar is (circa 15 minuten, check met vork) de koolvis in stukken en pluk de korianderblaadjes.
- Wanneer de pompoen beetgaar is maak je het geheel goed op smaak met zout en peper en voeg je de vis toe. Als de vis niet goed onder komt te staan voeg je nog een klein scheutje water toe.
- De vis is snel gaar, max 5 minuten. Dien meteen op met lekker veel koriander.
- NB. onze Ras El Hanout bestaat uit: 1/2 tl komijn, 1/2 tl koriander, 1/2 tl gember, 1/2 tl kurkuma, 1/4 tl kaneel en 1/4 tl chili !