Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Visstoof met en venkel en rode peper

Vis

  • Totale tijd minuten
Zuurkoolsalade met gebakken Beemster Valery en rookworst | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks venkel
  • 1 stuk ui
  • 600 gram aardappelen
  • 1 stuks rode peper
  • 400 gram skrei

In Huis

  • 200 ml kokend water
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el boter
  • 1 tl venkelzaad
  • 2 el bloem
  • 200 ml melk
  • 1 blaadjes laurier
  • 1 blokjes visbouillon
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan. Snij het loof van de venkel, dan in kwarten en dan in stukjes. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn.
  2. Verwarm in een stoofpan de boter en fruit de ui en venkel met het venkelzaad, totdat de ui glazig is.
  3. Schil intussen de aardappels en snij in hapklare blokjes.
  4. Voeg nu de knoflook en de aardappelen toe. Roer de bloem er doorheen. Voeg de melk erbij en laat aan de kook komen. Voeg dan het laurierblaadje, het kokende water en het bouillonblokje toe. Haal de zaadlijsten uit de peper en snij in kleine stukjes en voeg toe. Draai het vuur zacht en laat met deksel ca 10 minuutjes stoven.
  5. Leg als de aardappel net beetgaar is de vis boven op de groenten. Zet het vuur hoog en dek af met een deksel. Na een paar minuutjes zou de vis gaar moeten zijn.
  6. Schep op in diepe borden en laat iedereen zelf indien nodig nog op smaak brengen met zout en peper.