Visnuggets met venkelsla
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks venkel
- 400 gram witvis stukjes
- 2 kropje baby romainesla
In Huis
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 el witte wijnazijn
- 1 tl mosterd
- 80 gram bloem
- 1 el kerriepoeder
- 2 stuks eieren
- 40 gram panko broodkruim
- olijfolie om te bakken
- naar smaak mayo (optioneel)
Recept stappen
- Snij de venkel in kwarten en verwijder het hart. Snij in dunne reepjes.
- Doe de dunne reepjes in een slakom, samen met de olijfolie extra vierge, azijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en zet koel weg.
- Dep de vis droog met een keukenpapiertje.
- Zet 3 kommetjes klaar. Doe de bloem en kerriepoeder in kommetje één. Klop het ei los in kommetje twee en de panko met een flinke snuf zout en peper in kommetje drie.
- Haal de vis eerst door de bloem, vervolgens door het ei en ten slotte door de panko. Zorg dat alles goed bedekt is.
- Neem een vingerdikke laag olie, laat goed heet worden en bak de nuggets ca. 2 minuten per kant knapperig. Laat goed uitlekken op keukenpapier.
- Was de sla en snij in repen. Meng met de venkel in een slakom.
- Serveer de venkel salade samen met de visnuggets en wat mayo naar smaak.