Viskoekjes met Indiase spinazie en rijst
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 g Aardappelen kruimig
- 400 g Koolvis
- 2 stuk(s) Uien
- 400 g Spinazie
In Huis
- 200 g Witte rijst
- 1 el Gele currypasta
- 1 bosje(s) Koriander
- 1 stuk(s) Eieren
- 2 el Bloem
- 1 pakje(s) Paneermeel (optioneel)
- 4 schijfje(s) Citroen
- 140 ml Olie
- 2 cm Gember + Rode peper
- 2 teentje(s) Knoflook
- 1 tl Chilipoeder
- 1 tl Komijnpoeder
- 1 tl Kurkumapoeder
- 1 tl Korianderpoeder
- 100 ml Slagroom
- naar smaak Peper
- naar smaak Zout
Recept stappen
- Kook de aardappels met schil in 15 à 20 minuten net gaar. Laat ze wat afkoelen en pel ze. Prak ze fijn en bestrooi ze met zout en peper.
- Bestrooi de vis met zout en laat in een vergiet goed uitlekken. Dep de vis goed droog.
- Snipper 1 ui.
- Doe vis, aardappel, currypasta, ui en koriander, bloem en ei in de keukenmachine en draai tot een grof mengsel ontstaat.
- Maak er met je handen viskoekjes van. Leg ze op een bord en dek af met plasticfolie. Zet in de koelkast om op te stijven.
- Maak in de tussentijd de spinazie.
- Halveer de ui en snijd in halve ringen, schil de gember en rasp fijn, pers de knoflook.
- Verhit de olie in een grote pan en bak de ui bruin op matig vuur. Doe er de gember en knoflook bij en roerbak kort mee. Voeg chilipoeder, komijnpoeder, kurkumapoeder en korianderpoeder toe en roerbak nog 1 minuut. Doe nu in kleine porties de spinazie erbij en roerbak tot alle spinazie geslonken is. Breng op smaak met wat zout. Laat ca. 10 minuten zachtjes bakken.
- Schenk de room er bij en kook even zachtjes door. Haal van het vuur.
- Doe wat paneermeel op een bord.
- Druk de viskoekjes en druk ze in het paneermeel.
- Verwarm de olie op middelhoge stand in een hoge pan met antiaanbaklaag en bak de koekjes per 4 in circa 4 minuten per kant bruin en gaar. Laat de olie niet te heet worden, anders zijn de koekjes sneller bruin dan gaar.
- Serveer met de spinazie en witte rijst.
- Voor de viskoekjes : 1 el gele currypasta, 1 bosje koriander, 1 ei, 2-3 el bloem, Paneermeel of panko, 4 schijfjes citroen, 100 ml olie, zeezout, peper Voor de spinazie : 2 cm verse gember, 2 teentjes knoflook, 4 el plantaardige olie, mespuntje chilipoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl kurkumapoeder, 1 tl korianderpoeder, 1 dl slagroom