Visburgers, spitskoolsalade en gebakken aardappelen
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 g Aardappelen
- 4 filet(s) Koolvis
- 2 stuk(s) Lente-ui
- 400 g Spitskool
- 20 g Gedroogde tomaatjes
In Huis
- 2 teentje(s) Knoflook
- 2 el Peterselie
- 6 blaadje(s) Basilicum
- 1 stuk(s) Citroenrasp
- 1 stuk(s) Eieren
- 2 el Bloem
- 3 tl Mosterd
- 50 ml Mayonaise
- 100 ml Yoghurt
- 1 tl Korianderpoeder
- naar smaak Peper en zout
- naar smaak Panko broodkruim
- Olie om te bakken
Recept stappen
- 1. Kook de aardappelen gaar in water met wat zout.
- 2. Maak de viskoekjes. Hak de peterselie en basilicum fijn. Snij de knoflook en lente ui in stukjes. Dep de vis goed droog met keukenpapier en snij ze in grove stukken. Doe de vis met knoflook en wat zout en peper in de huishoudmachine. Draai tot een grove puree. Schep de puree in een kom en roer er een los geklopt ei, bloem, peterselie en basilicum, lente-ui en citroenrasp door. Vorm met vochtige handen 1 viskoekje p.p. van het mengsel. Laat ze opstijven in de koelkast.
- 3. Maak in de tussentijd de koolsalade. Halveer de kool en verwijder de witte stronk. Snij de kool in ragdunne sliertjes. Snij de gedroogde tomaatjes in reepjes.
- 4. Meng mayonaise, yoghurt, mosterd en korianderpoeder tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Verdun zo nodig met wat water. Meng de kool en tomaat met de dressing.
- 5. Verhit wat olie in een koekenpan. Snij de aardappelen in plakjes en bak bruin in de olie.
- 6. Doe het panko broodkruim op een bord. Neem de viskoekjes en druk ze aan beide kanten in het broodkruim.
- 7. Verhit een koekenpan met ruim olie en bak de visburgers op middelhoog vuur aan beide kanten gaar en goudbruin in ca. 15 minuten.
- 8. Serveer direct met de koolsla en gebakken aardappelen.