Visburgers met koolrabifrietjes en peterseliemayonaise
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks koolrabi
- 600 gram Beemster Valery aardappels
- 4 stuks schelvisfilet
- 1 stuks ui
- 2 el peterselie voor de vis
- 4 stuks vegan hamburgerbroodjes
- 10 gram peterselie voor de mayo
- 75 gram rood mosterdblad
- 200 gram pomodori tomaatjes
In Huis
- 1 stuks ei
- 0.5 tl zout
- naar smaak citroensap uit een flesje
- 4 el paneermeel
- olie en te bakken
- 5 el mayonaise
Recept stappen
- Zet een pan met water en zout op het vuur voor de koolrabi. Schil de koolrabi grondig, vooral aan de onderkant, zodat je geen taaie delen hebt. Snij eerst in plakken van 1 cm en daarna in frietjes van circa 1 cm dik. Was de aardappels en snij in frietjes van 1 cm dik. Blancheer de koolrabi- en aardappelfrietjes 4 minuten in kokend water en laat uitlekken.
- Dep de vis droog. Snij de schelvis in grove stukken en hak fijn in de keukenmachine. Doe in een mengkom samen met het ei en de aangeven hoeveelheid zout.
- Snipper de ui. Voeg die bij de vis samen met de gehakte peterselie. Breng op smaak met peper en citroensap. Meng het paneermeel en wat olie erdoor. Vorm 1 burger p.p. en zet in de koelkast om op te stijven.
- Bestrooi de koolrabi- en aardappelfrietjes met wat zout. Bak in olie in een grote hapjespan in (in delen) ca. 6 minuten mooi bruin. Hussel ze steeds goed om, zodat ze niet aanbranden en allemaal even gaar worden (de koolrabi mag nog net een bite hebben).
- Verwarm olie in een koekenpan. Bak de burgers zachtjes bruin en gaar in een beetje olie.
- Rooster de hamburgerbroodjes in een broodrooster of onder de grill in de oven.
- Maak de peterseliemayonaise. Hak de peterselie fijn. Meng de mayonaise met de peterselie en breng op smaak met peper en citroensap.
- Snij het mosterdblad grof. Was de sla en de tomaatjes. Snij de tomaatjes doormidden.
- Besmeer de broodjes met wat peterseliemayonaise en beleg met de sla, tomaatjes en visburger. Serveer de burgers met de koolrabi- en aardappelfrietjes.