Vis ‘chowder’ met veel groenten en brood
Vis, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks landbrood
- 50 gram spekreepjes
- 400 gram aardappelen
- 1 stuks ui
- 4 stengels bleekselderij
- 250 gram peen
- 1 stuks prei
- 400 gram Bouillabaisse vis
- 0.5 bosje peterselie
In Huis
- 40 gram boter
- 2 tenen knoflook
- 2 tl gedroogde tijm
- 30 gram bloem
- 200 ml melk
- 600 ml kokend water
- 1 blokje (voor 500 ml) visbouillon
- olie om te bakken
- 1 kneepje citroensap (mag uit het flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bak het brood ca. 10 minuten.
- Zet een pan gezouten water op en de waterkoker aan.
- Verwarm een klontje boter in een soeppan met dikke bodem. Bak de spekjes zachtjes.
- Schil de aardappelen en snij in blokjes van 1-2 cm. Zet op in een laagje gezouten water en kook in 10 minuten gaar. Giet af en zet apart.
- Snipper de ui en snij de bleekselderij in dunne plakjes, voeg bij de spekjes. Schil de wortel en snij in blokjes van 1-2 cm, voeg toe. Hak de knoflook fijn. Voeg toe met de gedroogde tijm en wat zout.
- Voeg als de ui glazig is de bloem toe, roer met een garde goed door en voeg de melk, het kokende water en (vis)bouillonblokje toe.
- Kerf de prei in de lengte in en spoel zand ertussenuit. Snij in ringen en voeg toe. Kook de soep afgedekt ca. 5 minuten.
- Check ondertussen of de soep voldoende vloeibaar is naar je smaak, voeg anders nog wat melk of water toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg de aardappelblokjes toe. Dep de vis droog. Voeg een kneepje citroensap en de vis toe en laat 3-5 minuten meekoken. De vis zal snel gaar zijn.
- Hak de peterselie fijn. Serveer de soep met het brood met wat boter en peterselie.
- Goed om te weten: De bouillabaisse visstukjes kunnen heilbot, heek, kabeljauw, schol en/of zalm bevatten.