Vijf-groenten-stamppot met runderbraadworst en uienjus
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 g Palmkool
- 600 g Knolselderij
- 300 g Zoete aardappel
- 400 g Aardappelen
- 200 g Boerenkool
- 4 stuk(s) Runderbraadworst
- 1 stuk(s) Banaansjalot
- 100 ml Yoghurt
In Huis
- 2 klontje(s) Boter
- 1 el Mosterd
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Spoel de palmkool af en snij de nerf er tussenuit met een scherp mes. Snij het blad in dunne reepjes en leg even weg.
- 2. Maak de knolselderij schoon met behulp van een groot mes (en eventueel ook een dunschiller). Snij in blokjes van 2 cm. Schil de zoete aardappel en de gewone aardappel en snij in plakken van 2 cm. Zet alles net onderwater in een grote pan en voeg wat zout toe. Leg de boerenkool en de palmkool erop, breng het geheel aan de kook en laat met een deksel zachtjes 20-25 minuten gaar koken.
- 3. Bak de worst zachtjes in een beetje boter terwijl je de sjalot snippert.
- 4. Voeg de sjalot erbij en bak het geheel door totdat de sjalot lekker bruin is en de worst gaar. Prik met een vork gaatjes in de worst zodat er wat vet uitloopt. Leng aan met een beetje water zodat je een (uien)jus hebt.
- 5. Giet de groenten af en stamp met een klein klontje boter, de mosterd en de yoghurt (ja echt!) tot een smeuïge puree. Maak op smaak met peper en zout en serveer met de worsten.