Salade met bavette puntjes
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 sneetjes rogge vloerbrood
- 4 stuks bavette
- 1 stuks groene puntpaprika
- 1 stuks rode ui
- 1 stuks botersla
- 300 gram cherrytomaten
- 0.5 bosje koriander
In Huis
- olijfolie en boter om the bakken
- 1 tl paprikapoeder
- 100 ml sojasaus
- 1 el maïzena
- 3 el sesamolie
- 2 el honing
- 4 teentjes knoflook
- 4 el ketjap
- 50 gram geschaafde parmezaanse kaas
- 2 tl sesamzaadjes (optioneel)
Recept stappen
- NB. Laat de bavette echt goed op kamertemperatuur komen, liefst al twee uur voor het koken uit de koeling halen!
- Bak het brood af op 220 graden (ca. 10-13 minuten). Snij het rogge vloerbrood in stukjes van 2 bij 2 cm. Bak deze in een ruime scheut hete olijfolie tot ze knapperig zijn. Breng op smaak met zout.
- Snij de bavette aan beide kanten 0.5 cm in en smeer het vlees royaal in met olijfolie, peper, zout en paprikapoeder.
- Neem een koekenpan en verhit deze, de pan moet goed heet zijn voordat je de bavette gaat bakken. Voeg de boter toe en als de boter wat bruin begint te worden bak de bavette op hoog vuur rondom bruin. Laat vervolgens ca. 3-4 minuten op laag vuur rustig braden. Ze mag nog rood zijn van binnen. Wikkel de bavette in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Snij hem in grove stukjes van ca. 2 cm.
- In dezelfde pan bak met wat extra olijfolie de uienringen en paprika voor ca. 6 minuten.
- Was de salade en maak deze aan met een beetje olijfolie en zout. Snij de cherrytomaten in vieren en meng deze door de salade.
- Hak de knoflook fijn. Roer de sojasaus en de maïzena goed door elkaar, voeg vervolgens de sesamolie, honing, knoflook en ketjap toe tot een gladde dressing ontstaat.
- Verdeel de salade over vier borden, schep vervolgens de gebakken paprika en ui over de salade. Leg daarboven op de bavette puntjes. Verdeel de dressing over de salade.
- Garneer de borden met Parmezaanse kaas, het gebakken brood, wat blaadjes koriander en eventueel sesamzaadjes.