Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Vietnamese soep met tofu, noedels, kastanjechampignons, paksoi en limoen

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
2024 37 VEGA VEGAN Vietnamese soep tofu noedels kastanjechampignons paksoi limoen 16668

Ingrediënten

In de box

  • 250 gram Udon noedels
  • 1 stuks rode ui
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 300 gram gefrituurde tofu
  • 0.5 stuks rode peper
  • 1 tl vijfkruidenpoeder
  • 200 gram rettich
  • 1 stuks paksoi
  • 2 stuks lente-ui
  • 1 stuks limoen

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teen(tje) knoflook
  • 2 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
  • 1200 ml water
  • 2 el sojasaus
  • 2 el ketjap manis
icon package

Recept stappen

  1. Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Gebruik warm of kokend water, dat gaat sneller. Kook de noedels in ca. 14 minuten gaar (het water moet flink aan de kook zijn). Spoel de noedels goed af met koud water.
  2. Verwarm olie in een soeppan. Snij de ui in ringen en fruit zachtjes.
  3. Snij de champignons in plakjes.> Verwarm een scheut olie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur ca. 5 minuten. Hak de knoflook fijn, voeg op het laatst toe. Schud een paar keer om, draai het vuur uit en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verkruimel de bouillon boven de gebakken ui en schenk de aangegeven hoeveelheid water erover. Dek af, breng aan de kook, draai daarna het vuur laag.
  5. Dep de tofu droog en snij in blokjes van 1 cm. Veeg de champignons schoon. Bak de tofu rondom bruin in een beetje verse olie. Snij de rode peper in stukjes. Voeg toe. Mix de sojasaus, ketjap manis en de vijfkruidenpoeder in een kommetje. Voeg toe, schud een paar keer om en zet het vuur uit (anders gaat het verbranden). Breng op smaak met peper. Zet weg.
  6. Schil de rettich en snij in dunne halve maantjes. Snij de paksoi grof. Snij de lente-ui (ook het donkergroene) in ringetjes. Voeg het wit van de paksoi en het lichte deel van de lente-ui alvast toe aan de bouillon. Snij de limoen in partjes.
  7. Zorg dat de bouillon goed heet is! Maak voor elk een grote kom klaar met daarin noedels en paksoibladeren. Schenk de hete bouillon erover. Laat iedereen naar smaak tofu rettich en champignons erbij nemen. Garneer met lekker veel lente-ui en een schijfje limoen (zie tip).
  8. Breng eventueel zelf op smaak met chili- of sesamolie als je dat hebt of nog een scheutje sojasaus.