Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Vietnamees kipgehakt met noedels, kastanjechampignons, paksoi en limoen

Kip

  • Totale tijd minuten
2024 37 WB SNELLE Vietnamees kipgehakt noedels kastanjechampignons paksoi limoen 16661

Ingrediënten

In de box

  • 250 gram Udon noedels
  • 1 stuks rode ui
  • 400 gram Vietnamees kipgehakt
  • 0.5 stuks rode peper
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 200 gram rettich
  • 1 stuks paksoi
  • 2 stuks lente-ui
  • 1 stuks limoen

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 el sojasaus
  • 2 el ketjap manis
  • 2 blokje (voor 500 ml) bouillon (runder of kip)
  • 1200 ml water
  • 1 tl vissaus (optioneel)
  • 1 teen(tje) knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Gebruik warm of kokend water, dat gaat sneller. Kook de noedels in ca. 14 minuten gaar (het water moet flink aan de kook zijn). Spoel de noedels goed af met koud water.
  2. Verwarm olie in een soeppan. Snij de ui in ringen en fruit zachtjes.
  3. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak het gehakt in ca. 5 minuten rul. Snij de rode peper in stukjes. Voeg toe met de sojasaus en ketjap manis. Schep uit de pan en hou warm in een afgedekt kommetje. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  4. Verkruimel de bouillon boven de gebakken ui en schenk de aangegeven hoeveelheid water erover, samen met de vissaus als je dit in huis hebt. Dek af, breng aan de kook, draai daarna het vuur laag.
  5. Snij de champignons in plakjes. Verwarm nog een scheut olie in dezelfde pan als het gehakt en bak de champignons op hoog vuur ca. 5 minuten. Hak de knoflook fijn, voeg op het laatst toe. Schud een paar keer om, draai het vuur uit en breng op smaak met zout en peper.
  6. Schil de rettich en snij in dunne halve maantjes. Snij de paksoi grof. Snij de lente-ui (ook het donkergroene) in ringetjes. Voeg het wit van de paksoi en lichte deel van de lente-ui alvast toe aan de bouillon. Snij de limoen in partjes.
  7. Zorg dat de bouillon goed heet is! Maak voor elk een grote kom klaar met daarin noedels en paksoibladeren. Schenk de hete bouillon erover. Laat iedereen naar smaak gehakt, rettich en champignons erbij nemen. Garneer met lekker veel bosui en een schijfje limoen (zie tip).
  8. Breng eventueel zelf op smaak met chili- of sesamolie als je dat hebt of nog een scheutje sojasaus.