Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Verse vegan ravioli van de Pastafabriek met groene asperges, witlof, prei, vegan roomkaas en hazelnoten

Vegan

  • Totale tijd minuten
Verse vegan ravioli van de Pastafabriek met groene asperges | Recept uit de vegan maaltijdbox

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks prei
  • 4 stronkjes witlof
  • 600 gram groene asperges
  • 30 gram hazelnoten
  • 0.5 bosje peterselie
  • 1 bakje vegan roomkaas
  • 500 gram verse vegan ravioli aubergine en basilicum

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tenen knoflook (in de schil)
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snij de prei in ringen en was grondig. Vet een flinke ovenschaal in met olie en verdeel de prei over de bodem. Halveer de witlof, verwijder het hart en snij in parten. Leg op de prei. Verwijder de houterige onderkant (ca. 2 cm) van de groene asperges en snij in stukken van 3 cm. Leg tussen de witlof samen met de tenen knoflook in de schil.
  3. Besprenkel ruim met olie, peper en zout. Bak ca. 25-30 minuten tot de groenten gaar zijn. Hussel halverwege.
  4. Zet een grote pan gezouten water op voor de ravioli.
  5. Hak de hazelnoten grof en rooster in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Laat afkoelen.
  6. Hak de peterselie fijn en meng door de vegan roomkaas.
  7. Kook de ravioli vanaf dat het water kookt in 4 minuten gaar. Roer in de eerste minuut even rustig door, om te voorkomen dat de ravioli’s aan elkaar plakken. Giet af en bewaar wat kookvocht (!).
  8. Druk de gepofte teentjes knoflook uit de schil en hak wat fijner. Meng met een lepeltje kookvocht en kneepje citroensap door de vegan roomkaas en breng op smaak met peper en zout. Meng samen met de spinazie door de gare groenten.
  9. Schep voorzichtig de ravioli door de groenten. Bestrooi met de hazelnoten en serveer.