Verse tagliatelle met waterkerspesto en tomaatjes
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 100 g Waterkers
- 250 g Verse tagliatelle
- 200 g Tomaten
In Huis
- 25 g Parmezaanse kaas
- 1 teentje(s) Knoflook
- 1 el Kappertjes
- 30 g Ansjovis
- 4 el Olijfolie (extra vierge)
- naar smaak Peper uit de molen
Recept stappen
- 1. Rasp de kaas. Pel de knoflook en snij in stukjes. Haal de blaadjes van de waterkers. Doe de waterkersblaadjes en knoflook in de huishoudmachine samen met de kappertjes, ansjovisfilets en maal tot een pesto. Voeg terwijl de machine draait langzaam de olijfolie toe. Voeg als alles fijn gemalen is als laatste de Parmezaanse kaas toe.
- 2. Kook de pasta in 2-3 min gaar. Giet af en bewaar een paar eetlepels kookvocht. Roer de waterkerspesto door de warme pasta. Wanneer de pasta te droog is kun je wat kookvocht toevoegen. Snij de tomaten in stukjes en meng door de pasta. Bestrooi de pasta met versgemalen peper en serveer.