Verse spaghetti met gerookte zalm, venkel, citroen, rode peper en ricotta
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 3 stuk(s) Venkel
- 1 stuk(s) Rode peper
- 2 el Citroenrasp
- eventueel toevoegen Citroensap
- 400 g Verse spaghetti
- 2 el Dille
- 300 g Gerookte zalmsnippers
- 250 g Ricotta
In Huis
- 2 el Olijfolie
- 2 teentje(s) Knoflook
- 1 scheutje(s) Witte wijn
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Zet een pan water op voor de pasta.
- 2. Was de venkel, snij doormidden, verwijder eventueel de kern en snij in stukjes van 2 cm.
- 3. Verwarm in een hapjespan wat olie en bak daarin de venkel even stevig aan.
- 4. Hak of rasp intussen de knoflook fijn. Snij de rode peper fijn, laat als je van pittig houdt (wat van) de zaadjes zitten. Rasp de citroenschil. Voeg de knoflook, rode peper en citroenrasp bij de venkel en roer goed om.
- 5. Voeg een scheutje witte wijn toe, als je dat in huis hebt, en anders een klein kneepje citroensap met een scheutje water. Laat de venkel een paar minuten sudderen.
- 6. Kook de pasta gaar in 2 minuten vanaf het moment dat het water weer kookt. Giet af en roer wat olijfolie erdoor tegen het plakken. Snipper de dille.
- 7. Voeg, als de venkel de juiste bite heeft, naar jouw smaak de zalm toe. Roer om en voeg de ricotta toe. Laat de ricotta smelten en voeg nog een scheutje water toe, totdat je de juiste smeuïgheid hebt. Voeg de dille toe en maak op smaak met lekker veel peper en eventueel nog wat zout, indien nodig. Serveer met de pasta.