Verse ravioli van de Pastafabriek met witte asperges, witlof, prei, spinazie, zure room en hazelnoten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stronkjes witlof
- 600 gram witte asperges
- 80 gram hazelnoten
- 15 gram peterselie
- 1 bakje zure room
- 2 stuks prei
- 300 gram spinazie
- 600 gram verse ravioli met spinazie en ricotta
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook (in de schil)
- kneepje citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verwijder het kontje (ca. 2 cm) van de witte asperges. Schil grondig en snij in stukken van 2 cm. Leg in een grote ovenschaal (er komt nog witlof bij) en besprenkel met olie, peper en zout.
- Halveer de witlof, verwijder het hart en snij in parten. Leg de witlof en de knoflook in de schil in de ovenschaal. Bak ca. 20 minuten tot de groenten gaar zijn. Hussel halverwege.
- Zet een grote pan gezouten water op voor de ravioli.
- Hak de hazelnoten grof en rooster in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Laat afkoelen.
- Hak de peterselie fijn en meng door de zure room.
- Druk de gepofte knoflook uit het schilletje, prak met een vork en meng door de zure room. Breng op smaak met een kneepje citroensap peper en zout.
- Kerf de prei in de lente in en spoel eventueel zand ertussenuit. Snij in de lente doormidden en dan in fijne halve ringetjes. Verwarm olie in een wok en bak de prei ca. 6 minuten. Voeg de spinazie toe tot net aan geslonken. Breng op smaak met peper, zout.
- Kook de ravioli vanaf dat het water kookt in 4 minuten gaar. Roer in de eerste minuut even rustig door, om te voorkomen dat de ravioli’s aan elkaar plakken. Giet af.
- Schep de prei, spinazie en saus door de groenten in de ovenschaal. Meng voorzichtig met de ravioli. Bestrooi met de hazelnoten en serveer.