Verse ravioli van de Pastafabriek met witte asperges, witlof, prei, crème fraîche & hazelnotencrunch
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram witte asperges
- 4 stuks prei
- 3 stronkjes witlof
- 0.5 bosje peterselie
- 1 bakje crème fraîche
- 500 gram verse ravioli (venkel en venkelzaadvulling)
- 40 gram hazelnotencrunch
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook (in de schil)
- kneepje citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verwijder het kontje (ca. 2 cm) van de witte asperges. Schil grondig en snij in stukken van 2 cm. Leg in een grote ovenschaal (er komt nog prei en witlof bij) en besprenkel met olie, peper en zout. Schuif alvast in de oven.
- Snij de prei in ringen en was grondig. Halveer de witlof, verwijder het hart en snij in parten. Meng ook met wat olie, peper en zout en leg, samen met de tenen knoflook (in de schil), bij de asperges. Bak ca. 20 minuten tot de groenten gaar zijn. Hussel halverwege.
- Hak de peterselie fijn. Meng met de crème fraîche.
- Zet een grote pan gezouten water op voor de ravioli. Kook vanaf dat het water kookt in 4 minuten gaar. Roer in de eerste minuut even rustig door, om te voorkomen dat de ravioli’s aan elkaar plakken. Giet af en bewaar wat kookvocht.
- Knijp de gepofte teentjes knoflook uit de schil en hak wat fijner. Meng met een lepeltje kookvocht en kneepje citroensap door de crème fraîche en vervolgens door de gare groenten. Breng op smaak met peper & zout.
- Roer voorzichtig de ravioli door de groenten. Bestrooi met de hazelnotencrunch en serveer.