Verse penne met walnoot-waterkerspesto, paddenstoelen en Parmezaanse kaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 100 g Walnoten
- 100 g Waterkers
- 90 g Parmezaanse kaas
- 1 stuk(s) Sap van een citroen
- 2 bakje(s) Champignons
- 2 pak(ken) Verse penne
In Huis
- 80 g Olijfolie
- 3 teen Knoflook
- 50 g Boter
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Zet een pan met water en zout op voor de pasta.
- Doe de walnoten in een droge koekenpan en bak ze tot ze gaan geuren. Laat niet aanbranden, het kan ineens snel gaan.Rasp de kaas.
- Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer (eventueel in delen) de volgende ingrediënten: 1 knoflookteen (van de 3 tenen > bij 4 pers), de walnoten, de olie, de Parmezaanse kaas, het citroensap, de waterkers en een beetje zout en peper, tot een mooie smeuïge pesto. Voeg als nodig nog wat olijfolie toe.
- Snij de champignons in plakjes. Hak de andere 2 knoflooktenen(van de 3 tenen > bij 4 pers) fijn.
- Kook de pasta gaar in max (!) 2 minuten vanaf kookpunt. Giet af, roer een beetje olie erdoor en zet weg.
- Voeg dan de uitgelekte pasta toe aan de paddenstoelen en bak die nog even mee.
- Serveer direct met een flinke klodder pesto per persoon. Of roer de pesto er in de pan alvast doorheen.
- <br>Smelt de boter met een beetje olie in een koekenpan en voeg de champignons toe. Roerbak even op hoog vuur en voeg dan de knoflook toe. Bak totdat de champignons een beetje bruin zijn en breng op smaak met peper en zout. Let op: champignons bakken beter bruin als je ze de ruimte geeft in de pan, dus doe dit eventueel in 2 delen.