Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Verse penne met broccolischeuten en frisse tomatensla

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
1399 Verse Penne Met Broccolischeuten En Frisse Tomatensla

Ingrediënten

In de box

  • 500 g Verse penne
  • 400 g Broccolischeuten
  • 1 stengel(s) Bosui
  • 400 g Cherrytomaatjes
  • 1 bakje(s) Creme fraiche
  • naar smaak Geraspte kaas

In Huis

  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Balsamicoazijn
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet water op het vuur voor de penne.
  2. Hak 4 tenen knoflook fijn.
  3. Was de broccolischeuten schoon en snij een klein stukje van het uiteinde van de steel af. De blaadjes die aan de stronkjes zitten kun je gewoon eten.
  4. Vervolgens snij je de stronkjes in 3- of 4-en. Zorg dat de stukjes ongeveer zo groot zijn als de penne.
  5. Maak nu eerst de tomatensla klaar. Snij hiervoor een bosuitje heel fijn en snij de cherrytomaatjes in vieren.
  6. Meng de bosui en de cherrytomaatje met 2 el olijfolie, 1 el balsamico azijn en peper en zout. Zet weg tot later gebruik.
  7. Verhit 2 el olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de knoflook gedurende ca. 30 seconden. Laat niet aanbranden!
  8. Voeg dan de broccolischeuten toe en roerbak even goed. Voeg 2 el water toe en draai het vuur laag. Laat 6-8 minuten zachtjes stoven met een deksel op de pan, totdat de scheutstengels beetgaar zijn.
  9. Kook ondertussen de penne gaar volgens aanwijzing op de verpakking (kort, want het is verse pasta!).
  10. Voeg de crème fraîche toe aan de broccolischeuten en warm even goed door.
  11. Serveer de penne met de broccolischeuten, een beetje geraspte kaas en de tomatensla.