Verse penne met broccolischeuten en frisse tomatensla
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 g Verse penne
- 400 g Broccolischeuten
- 1 stengel(s) Bosui
- 400 g Cherrytomaatjes
- 1 bakje(s) Creme fraiche
- naar smaak Geraspte kaas
In Huis
- 4 teentje(s) Knoflook
- 2 el Olijfolie
- 1 el Balsamicoazijn
- Peper en zout
Recept stappen
- Zet water op het vuur voor de penne.
- Hak 4 tenen knoflook fijn.
- Was de broccolischeuten schoon en snij een klein stukje van het uiteinde van de steel af. De blaadjes die aan de stronkjes zitten kun je gewoon eten.
- Vervolgens snij je de stronkjes in 3- of 4-en. Zorg dat de stukjes ongeveer zo groot zijn als de penne.
- Maak nu eerst de tomatensla klaar. Snij hiervoor een bosuitje heel fijn en snij de cherrytomaatjes in vieren.
- Meng de bosui en de cherrytomaatje met 2 el olijfolie, 1 el balsamico azijn en peper en zout. Zet weg tot later gebruik.
- Verhit 2 el olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de knoflook gedurende ca. 30 seconden. Laat niet aanbranden!
- Voeg dan de broccolischeuten toe en roerbak even goed. Voeg 2 el water toe en draai het vuur laag. Laat 6-8 minuten zachtjes stoven met een deksel op de pan, totdat de scheutstengels beetgaar zijn.
- Kook ondertussen de penne gaar volgens aanwijzing op de verpakking (kort, want het is verse pasta!).
- Voeg de crème fraîche toe aan de broccolischeuten en warm even goed door.
- Serveer de penne met de broccolischeuten, een beetje geraspte kaas en de tomatensla.