Verse pastaschelpjes met knapperige kikkererwten, aubergine-tomaatsaus en tahindressing
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks aubergine
- 2 stuks pomodori tomaat
- 1 potje kikkererwten
- 1 stuks witte ui
- 4 el tahin
- 0.5 bosje peterselie
- 1 blikje tomatenpuree
- 500 gram verse pasta schelpen
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tl (gerookte) paprikapoeder
- 2 teen knoflook bij de ui
- 1 teentje knoflook in tahinsaus
- 1 el citroensap (uit een flesje)
- 0.25 tl chilivlokje
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de aubergine in kleine blokjes van max 1 cm. Hussel in een mengkom met echt goed veel olie, het paprikapoeder, peper en zout. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel en bestrooi de tomaat (heel laten) met wat olie en zout en leg in het hoekje naast de aubergine. Bak 20-25 minuten tot de aubergine goed zacht en goudbruin is.
- Giet de kikkererwten af. Hussel samen in een kom met olie, zout en peper. Spreid uit in een ovenschaaltje en schuif ook in de oven. Strooi eventueel nog wat paprikapoeder op de kikkererwten. Rooster ca. 20 minuten.
- Zet een pan gezouten water op voor de pasta.
- Snipper de witte ui. Fruit in flink wat olie in een grote wok zachtjes glazig. Voeg zout toe. Pers de knoflook erbij als de ui glazig is.
- Pers het knoflookteentje voor de saus (verwijder groen loof als dat er zit!) in een kommetje. Klop samen met de tahin, citroensap, 70 ml water (bij 4p) en een goede snuf zout tot een gladde saus (zie tip).
- Hak de aangegeven hoeveelheid peterselie fijn.
- Kook de pasta al dente volgens instructie op de verpakking. Giet af en bewaar wat kookvocht!
- Maak een ruimte in het midden tussen de ui en fruit de tomatenpuree even mee, zodat het zuur er wat af gaat.
- Verwijder (eventueel) de schil van de tomaat uit de oven en plet in de wok. Voeg de gare aubergine toe, samen met 200 ml (bij 4p) van het pastakookvocht en de chilivlokjes. Roer tot een smeuïge saus. Voeg zo nodig wat extra kookvocht toe.
- Serveer de pastaschelpen met de aubergine-tomaatsaus, besprenkel met de tahinsaus en garneer met de knapperige kikkererwten en peterselie.