Verse pasta met zalm, dille en gegrilde venkel
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks venkel
- 5 gram dille
- 400 gram zalmfilet
- 400 gram verse tagliatelle
In Huis
- 1 teentje knoflook
- olijfolie om te bakken
- 1 bakje crème fraîche
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Halveer de venkelknollen, verwijder de kern en snij in dunne plakken van een halve centimeter.
- Hak de knoflook fijn. Doe de venkel met 4 el olijfolie, de knoflook, peper en zout in een ovenschaal en hussel goed, leg er wat takjes dille op en schuif in de oven voor 25-30 minuten.
- Begin als de venkel 15 minuten heeft gehad met de rest: snij de zalm overdwars in repen van ca 1 cm dik. Hak nog 2 takjes dille fijn.
- Zet een pan water op voor de pasta.
- Als de venkel bijna gaar is zet je een koekenpan op voor de zalm. Bak de zalm op de huidkant even aan (ca. 2 minuten) in 2 el olijfolie.
- Kook de verse pasta gaar (zie gebruiksaanwijzing op de verpakking).
- Voeg peper, zout, dille en een bakje crème fraîche bij de zalm en roer door de pasta. Serveer met de venkel.