Verse pasta met verse tomaten, venkel en varkensworst
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Varkensbraadworst
- 1 stuk(s) Ui
- 2 stuk(s) Venkel
- 300 g Tomaten
- 2 bakje(s) Verse fusilli
- naar smaak Campagne bol
In Huis
- 3 teentje(s) Knoflook
- 10 g Venkelzaad
- 1 el Tomatenpuree
- 100 ml Witte wijn
- 10 g Verse dille
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Druk het vlees uit de worsten. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de venkel en de tomaten in kleine blokjes.
- Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en knoflook ca. 5 minuten zachtjes aan. Tot de ui zacht begint te worden. Voeg het vlees toe en bak in ca. 5 minuten een beetje bruin.
- Voeg de venkel en het venkelzaad toe en roerbak 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee, tot deze zoet begint te ruiken. Schenk de witte wijn erbij en laat verdampen.
- Voeg de tomaten en verse dille toe. Breng op smaak met peper en zout en laat ca. 15 minuten zachtjes stoven.
- Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Giet af en schep door de saus.
- Serveer met een stukje brood.