Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Verse pasta met paddestoelen en room

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Gemakskrat Vega Voorlopig Komt Een Nwe

Ingrediënten

In de box

  • 2 bakje(s) Paddenstoelen
  • 300 g Verse pasta

In Huis

  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • om te bakken Olijfolie
  • 1 snufje(s) Rode peper
  • 200 ml Slagroom
  • om te serveren Peterselie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Breng een grote pan met water met wat zout aan de kook. Borstel de paddestoelen schoon en verwijder een stukje van de steel. Snijd de grote paddestoelen in stukken. Snipper de ui en pers de knoflook. Rasp de kaas.
  2. Verhit olijfolie in een grote koekenpan en bak de paddestoelen aan. Haal uit de pan en bak in hetzelfde vet de ui ca. 10 minuten aan tot de ui zacht en geel is. Voeg de knoflook en een snufje rode peper toe en bak nog 1 minuut. Schenk de room erbij en verhit. Voeg de Parmezaanse kaas toe en laat smelten in de saus. Voeg de paddestoelen weer toe en kook de saus zachtjes nog een beetje in.
  3. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Giet af en schep door de saus.
  4. Bestrooi met wat geknipte peterselie.
  5. Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas.