Verse pasta met cavalo nero, tomaten en pompoen
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g Pompoen
- 6 blaadje(s) Boerenkool
- 2 stuk(s) Ui
- 6 stuk(s) Tomaten
- 500 g Verse fusilli
In Huis
- 6 blaadje(s) Salie
- besprenkelen Olijfolie (extra vierge)
- naar smaak Peper en zout
- 2 teentje(s) Knoflook
- naar smaak Citroensap
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de pompoen en verwijder de zaden. Snijd het vruchtvlees in grove stukken en leg ze in een braadslee of op een met bakpapier bedekte bakplaat. Hak de salie grof en voeg toe aan de pompoen. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak ca. 40 minuten in het midden van de oven.
- Blancheer de boerenkool in water met wat zout tot hij begint te slinken en laat uitlekken op een schone theedoek. Hak in kleine stukken.
- Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan bak hierin de ui, knoflook zachtjes aan. Voeg tomaten toe en bak 5 minuten mee. Voeg de boerenkool en de pompoen toe en laat even goed doorwarmen.
- Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing en schep door de het groentemengsel. Knijp er wat citroensap over en serveer.
- <br>Tip: combineert ook goed met een stukje verse witte geitenkaas.