Verse pasta met broccoli, rode ui en blauwe kaas saus
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stronk(en) Broccoli
- 1 stuk(s) Rode ui
- 150 g Blauwe kaas
- naar smaak Sla
- 300 g Verse schelpjespasta
In Huis
- Olie om te bakken
- 1 teentje(s) Knoflook
- naar smaak Vinaigrette
- naar smaak Olijfolie (extra vierge)
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Zet een pan met een laagje water en zout op voor het koken van de broccolistronken straks.
- Zet ook een ruime pan water met zout op voor de verse pasta.
- Snij de stronk van de broccoli en snij die in stukjes.
- Maak van de rest kleine roosjes.
- Doe de stukjes broccolistronk bij het kokende water en kook in ca. 6-8 minuten gaar.
- Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
- Fruit de ui zachtjes aan in een afsluitbare wok of hapjespan.
- Voeg de broccoliroosjes en de knoflook toe en hussel een paar keer om.
- Voeg 2 el water toe, dek af en laat in ca. 8-10 minuten zachtjes stomen tot knapperig beetgaar.
- Check tussendoor of het niet droog kookt en/of aanbrandt.
- Snij intussen de kaas in blokjes.
- Was de sla. Maak een simpele frisse vinaigrette naar smaak voor bij de sla.
- Kook de pasta gaar in ca. 2 minuten vanaf het moment dat het water weer kookt. Giet af maar bewaar wat kookvocht.
- Giet de broccolistronkjes af en mix ze fijn met de staafmixer, met eventueel wat kookvocht van de pasta. Maak goed op smaak met peper en zout.
- Roer de blokjes blauwe kaas er doorheen zodat ze een beetje smelten.
- Als niet iedereen van blauwe kaas houdt kan je de blokjes ook los op tafel zetten.
- Roer de broccolisaus en de roosjes door de pasta. Roer nog wat olijfolie extra vierge erdoor en serveer direct met de sla.