Verse pasta met boerenkool, kalfsworstgehakt en Hollandse Gruyere
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Sjalot
- 400 g Kalfsworst gehakt
- 400 g Boerenkool
- 100 g Hollandse Gruyere
- 500 g Verse fusilli
- 1 scheutje(s) Zure room
In Huis
- 1 teentje(s) Knoflook
- om te bakken Olie
- 1 tl Paprikapoeder
Recept stappen
- 1. Snipper de sjalot en snij de knoflook fijn.
- 2. Verwarm in een grote koekenpan of wok een scheutje olie en fruit daarin de sjalot. Voeg als de sjalot glazig is, de knoflook en paprikapoeder toe. Roer goed om en voeg dan het kalfsworstgehakt toe. Bak totdat het gehakt gaar is in ca. 5 minuten.
- 3. Zet een pan met water op voor de pasta.
- 4. Voeg de boerenkool bij het gehakt en roer goed door. Laat op laag vuur nog ca. 10-15 minuten pruttelen, totdat de boerenkool gaar is.
- 5. Rasp de Hollandse Gruyère.
- 6. Kook de verse pasta in 2 minuten gaar en giet af.
- 7. Roer meteen het boerenkool-braadworst mengsel door de afgegoten pasta.
- 8. Voeg de helft van de geraspte kaas toe met een flinke lepel zure room en roer door zodat de kaas smelt.
- 9. Doe de andere helft van de kaas in een schaaltje voor op tafel ter garnering. Serveer direct.
- <br>Let op: je hebt vaker Hollandse Gruyere en zure room nodig deze week.