Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Verse lasagne met spinazie, paprika, courgette en ricotta

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Wk 31 snijbiet lasagne ricotta

Ingrediënten

In de box

  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 15 gram basilicum
  • 450 gram spinazie
  • 250 gram ricotta

In Huis

  • olie om te bakken
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 blaadjes laurier
  • rode wijn optioneel
  • 250 gram (verse) lasagnevellen
  • 50 gram kaas
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snipper de ui. Fruit de helft(!) daarvan een in wat olie in een wok of hapjespan. Snij de courgette en paprika in stukjes en voeg bij de ui. Bak zachtjes verder.
  3. Snij de basilicum grof. Hak de knoflook fijn. Voeg 2/3 van de knoflook bij de ui samen met de uit blik, laurierblaadje(s) en basilicum én als je dat in huis hebt, een glas rode wijn. Laat inkoken totdat de saus dikker wordt. Breng goed op smaak met peper en zout.
  4. Fruit in een grote koekenpan in wat olie de andere helft van de ui en het laatste deel knoflook zachtjes glazig. Voeg de spinazie bij de ui en knoflook. Laat omscheppend slinken (evt. met behulp van een deksel). Roer 2/3 van de ricotta erdoor. Breng ook dit goed op smaak met zout en peper (ricotta bevat namelijk geen zout).
  5. Vet een rechthoekige lasagneschaal in. Leg er een laagje met lasagnevellen in, dan spinazie, dan tomatensaus en herhaal 2 of 3 keer, afhankelijk van je schaal. Eindig met spinazie en tomatensaus en het laatste restje ricotta. Rasp de kaas erover. Bak de lasagne in 15-20 minuten gaar in de oven.
  6. Je kunt ook gedroogde lasagnevellen gebruiken. Lees dan op de verpakking hoe lang de lasagne in de oven moet.