Verse lasagne met courgette, pesto en veldsla
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 3 stuk(s) courgette
- 2 stuk(s) sjalot
- 1 bakje(s) creme fraiche
- 1 bakje(s) pesto
- 2 pakje(s) verse lasagne
- 1 zakje(s) geraspte kaas
- 2 zakje(s) veldsla
In Huis
- 2 el rode wijnazijn
- 4 el olijfolie
- 500 ml water
- 1 blokje(s) groentebouillon
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 klontje(s) boter
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de helft van de courgette in plakjes en de andere helft in blokjes.
- Snipper de sjalotten. Doe ongeveer 1 el van de gesnipperde sjalot in een kommetje met de wijnazijn voor de sladressing straks.
- Fruit in een pannetje met olie de rest van de sjalot en de courgette blokjes en blus af met water en bouillonblokje. Kook gaar in 10 minuten. Giet de courgette af en pureer met de creme fraiche en de pesto tot een mooie gladde saus. Het mag flink nat blijven. Maak indien nodig op smaak met zout.
- Hak de knoflook fijn.
- Smelt de boter in een koekenpan en bak de courgetteplakjes lekker bruin, voeg op het laatst de knoflook nog even toe.
- Pak een grote ovenschaal, druppel wat olijfolie erin en bedek met lasagne vellen.
- Afhankelijk van de grootte van je schaal zal je waarschijnlijk 4 lagen kunnen maken. Het is altijd even wat passen en meten. Je wil in ieder geval eindigen met courgettesaus en kaas.
- Dus verdeel ongeveer 1/4de van de courgettesaus op de eerste laag lasagne en daaroverheen 1/3de van de plakjes courgette. Maak nu de volgende lagen op dezelfde manier en eindig met courgettesaus en de geraspte kaas.
- Schuif in de oven gedurende ca. 15 minuten tot dat er een mooi bruin laagje op zit. Als dat niet snel genoeg gaat zet je op het laatst nog even de grill aan.
- Was ondertussen de veldsla. Voeg aan de sjalot in de azijn nog olijfolie, peper en zout toe en meng met de sla.
- Serveer de lasagne met de sla.