Verse gnocchi met boerenkoolpesto, roodlof, appel en radijssalade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 150 g Boerenkool
- 80 g Zonnebloempitten
- 1 el Yoghurt
- 4 stuk(s) Roodlof
- 2 stuk(s) Appels
- 1 bosje(s) Radijsjes
- 600 g Verse gnocchi
In Huis
- 1 teentje(s) Knoflook
- 1 el Citroensap
- 1 tl Zout
- 4 el Olijfolie
- 1 el Witte wijnazijn
- 1 el Olijfolie (extra vierge)
- tl Kerriepoeder
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Zet een grote pan met ruim water op voor de gnocchi.
- 2. Blancheer de boerenkool 3 minuten in ruim kokend water. Giet af en spoel na met koud water. Laat uitlekken en knijp het resterende water met je handen eruit. Pel de knoflook.
- 3. Bak de zonnebloempitten op zacht vuur in een droge koekenpan. Zorg dat ze niet aanbranden.
- 4. Doe de boerenkool, de knoflook, de zonnebloempitten, het citroensap, zout en peper naar smaak in het bakje van de staafmixer en staafmix het zo glad mogelijk. Voeg de olijfolie toe en staafmix nog even door totdat het een smeuïge pesto is.
- 5. Meng de yoghurt, de witte wijn azijn, de olijfolie extra vierge, het kerriepoeder en peper en zout naar smaak tot een dressing.
- 6. Snij de roodlof in vieren, verwijder het hart en snij dan in lange repen. Snij de appel(s) in vieren, verwijder het hart en snij in stukjes. Snij de radijsjes in kwarten. Meng de roodlof, appel en radijs vlak voor het serveren met de dressing.
- 7. Kook de gnocchi gaar in 2 minuten vanaf het moment dat het water kookt. Zodra ze gaan drijven zijn ze gaar. Giet de gnocchi af en meng met wat druppels olijfolie zodat ze los blijven van elkaar. LET OP! Gnocchi die te lang kookt gaat plakken, 2 minuten is echt de max. Serveer de gnocchi met de pesto en de salade.
- <br>Let op: je hebt meerdere keren yoghurt nodig deze week.