Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Verse fusilli met gehaktsaus, kappertjes en Fryske kaas

Rund

  • Totale tijd minuten
Verse fusilli met gehaktsaus, kappertjes en Fryske kaas | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 stuks ui
  • 4 stengel bleekselderij
  • 200 gram peen
  • 1 stuks paprika
  • 1 stuks prei
  • 500 ml tomatenpassata
  • 500 gram verse fusilli
  • 3 el kappertjes
  • 120 gram Fryske belegen kaas

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl zout
  • 2 teen knoflook
  • 2 tl Italiaanse kruiden (of iets vergelijkbaars)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm olie in een hapjespan en bak het gehakt rul. Voeg de aangegeven hoeveelheid zout toe. Snipper intussen de ui, snij de bleekselderij in plakjes en de peen in dunne halve maantjes. Voeg bij het gehakt als het rul is. Snij de paprika in blokjes en voeg toe. Pers de knoflook erbij.
  2. Zet een ruime pan water op voor de pasta.
  3. Kerf de prei in de lengte in en spoel eventueel zand ertussenuit. Snij in de lengte doormidden en dan in fijne halve ringetjes. Bak een paar minuten mee. Voeg de gedroogde Italiaanse kruiden toe (heb je dat niet? denk aan een mix van oregano, tijm, basilicum of Provençaalse kruiden). Voeg de tomatenpassata toe. Dek af en laat een paar minuten pruttelen. Heb je genoeg tijd? Hoe langer, hoe lekkerder, maar probeer in elk geval 10 minuten.
  4. Kook de verse pasta gaar in 2 à 3 minuten.
  5. Roer de kappertjes door de saus en breng verder op smaak met zout en peper (je hebt alleen het gehakt gezouten, nog niet de groenten).
  6. Meng de pasta met de saus (of dien apart op als je niet alle pasta gaat eten). Laat iedereen aan tafel kaas erover raspen.