Verse conchiglie met vegetarische gamba's, cherrytomaatjes, rode peper, lente-uitjes en rucola
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 rode peper
- 2 lente-ui
- 50 gram rucola
- 400 gram gemengde cherrytomaatjes
- 2 pakken vegetarische gamba's
- 1 komkommer
- 4 el peterselie
- 400 gram conchiglie
- citroensap naar smaak
In Huis
- 3 teentjes knoflook
- olijfolie om te bakken
- simpele vinaigrette naar smaak
Recept stappen
- Zet een pan water op voor de pasta.
- Hak de knoflook en de rode peper fijn. Snij de lente-ui in ringetjes.
- Was de rucola met behulp van een slacentrifuge. Snij de tomaatjes doormidden.
- Bak in een koekenpan de vegetarische gamba’s in wat olie totdat ze een beetje een knapperig korstje krijgen.
- Schil de komkommer, halveer in de lengte en snij in maantjes. Maak aan met wat olie, azijn en peper.
- Hak de peterselie fijn.
- Kook de pasta gaar in circa 2 minuten. Je hebt 125 gram pp gekregen, wij vinden 100 gram pp het lekkerst qua verhouding. Roer de gehakte peterselie en wat olijfolie erdoor.
- Bak in een andere koekenpan de tomaatjes even kort aan in wat olie. Voeg de knoflook, peper en een deel van de lente-uitjes toe. Schud een paar keer om. Voeg de gamba’s toe samen met wat zout en citroensap naar smaak. Meng de pasta erdoor. Roer een deel van de rucola erdoor.
- Garneer op het bord met nog wat rucola en de rest van de lente-uitjes. Serveer de komkommersalade erbij.