Verse conchiglie met cherrytomaatjes, courgette, snijbiet, geroosterde kikkererwten en amandelen
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks komkommer
- 1 potje kikkererwten
- 40 gram amandelen
- 300 gram snijbiet
- 1 stuks courgette
- 1 stuks rode peper
- 2 stuks lente-ui
- 400 gram verse conchiglie pasta
- 4 el peterselie
- 400 gram cherrytomaatjes
- naar smaak rucola
In Huis
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 el witte wijnazijn
- 1 tl mosterd
- 1 tl paprikapoeder
- olie om te bakken
- 3 teentjes knoflook
- kneepje citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak in een slakom een dressing van olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, mosterd, peper en zout. Schil de komkommer, halveer in de lengte en snij in halve maantjes, meng door de dressing. Zet weg tot gebruik.
- iet en spoel de kikkererwten af, dep goed droog. Meng in een mengkom met de paprikapoeder, een scheutje olie en peper en zout. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15 minuten, schep af en toe om. Zet nog 5 minuten de grill aan.
- Hak de amandelen grof. Bak zachtjes in een droog koekenpannetje tot ze beginnen te kleuren. Laat even afkoelen.
- Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta.
- Was de snijbiet grondig. Snij de steel in stukjes (het blad ga je zo gebruiken). Snij de courgette in blokjes van ca. 1 cm.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de courgette en snijbiet-steeltjes 5 minuten. Snij het snijbiet-blad in dunne repen, hak de knoflook en rode peper fijn (verwijder de zaadjes als je niet van pittig houdt) en snij de lente-ui in ringetjes. Voeg toe, maar hou een deel van de lente-ui apart voor garnering. Schud een paar keer om.
- Kook de conchiglie volgens de bereidingswijze op de verpakking. Hak de peterselie fijn. Giet de pasta af en meng met de gehakte peterselie.
- Meng de pasta door de groenten. Halveer de tomaatjes en roer er voorzichtig door. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
- Garneer met de kikkererwten, amandelen, rest van de lente-ui en een plukje rucola. Serveer met het komkommerslaatje.