Venkelworst met lauwwarme salade van linzen, raapsteel, regenboogpeen en tomaat
Wild
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram regenboogpeen
- 1 ui
- 200 gram Dupuis linzen
- 1 tl tijm
- 4 venkelworsten
- 2 bosjes raapstelen
- 300 gram tomaten
In Huis
- 2 teentjes knoflook
- olie om te bakken
- 1 blaadje laurier
- 3 dl kokend water
- 1 tl zout
- 2 tl mosterd
- 2 el balsamicoazijn
- 5 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Schil (indien nodig) de peen en snij in kleine stukjes.
- Snipper de ui en hak de helft van de knoflook fijn. Doe wat olie in een soeppan met een dikke bodem en fruit de ui en knoflook zachtjes 5 minuten tot glazig.
- Voeg de linzen, laurierblad, tijm en peen toe en schep om. Giet er het water bij, breng aan de kook en laat op laag vuur met het deksel op de pan ca. 25 minuten koken. Let op dat het niet droog kookt. Check of de linzen gaar zijn, laat anders nog even doorkoken.
- Maak in de tussentijd de vinaigrette. Knijp de andere helft van de knoflook in een kommetje of vijzel en meng/druk daar (met een lepel) het zout goed doorheen - ja echt, 1 tl bij 4p. Op deze manier komt de smaak van de knoflook goed tot zijn recht. Klop er de mosterd door en de balsamico-azijn en olijfolie extra vierge. Zet even weg.
- Bak de venkelworsten, als de linzen bijna gaar zijn, in ca. 8 minuten rondom gaar en bruin.
- Snij de worteltjes van de raapstelen en was (evt met behulp van een slacentrifuge). Snij de tomaten in stukjes.
- Giet de linzen af en meng de raapsteel erdoorheen zodat hij iets slinkt. Doe de linzen op een schaal en meng de dressing erdoor. Schep op het laatst de tomaten erbij.
- Serveer de linzen met de worstjes.